Architecten/Zaken, een nieuwe blog

Roger Tan 24/03/2015

Op 1 februari dit jaar werk ik 5 jaar bij Broekbakema en 5 jaar in de architectuur. Een mooi moment om eens terug te kijken en stil te staan bij de zaken die mij zoal zijn opgevallen. Tijd voor een blog!

Mijn naam is Roger Tan, en ik ben in de bouw en architectuur een vreemde eend in de bijt. Mijn roots liggen in econometrie en informatica, en na 12 jaar lang in de financiële sector te hebben gewerkt heb ik begin 2010 de overstap gemaakt naar Broekbakema, middenin de crisis.

Als relatieve nieuwkomer in deze sector kijk ik graag met een frisse blik naar hoe de dingen gaan en wat daarin opmerkelijk is. Vanuit de praktijk van mijn eigen bureau, waar ik partner / zakelijk directeur ben, en vanuit een breder blikveld als bestuurslid van de BNA. En juist in deze jaren van crisis en herstel is er veel gebeurd, en veel veranderd. Genoeg om te vertellen dus.

Architecten/Zaken

Verwacht geen inhoudelijke architectuurdiscussies of mooie projectpresentaties. Want daarin ben ik niet geschoold, en laat ik vooral graag mijn collega’s aan het woord. Verwacht wel aandacht voor zaken die het mogelijk of onmogelijk maken om goede en mooie architectuur voor elkaar te krijgen. Zaken die belangrijk zijn voor onze klanten en voor onszelf, maar in onze sector niet zoveel aandacht krijgen.  Zowel in het klein, wat ik meemaak in mijn eigen bureau, als in het groot, zaken die sectorbreed raken of zelfs branche overstijgend zijn.

Vandaar de naam van dit blog: Architecten/Zaken.

Next

Als eerste zal ik een onderwerp aanpakken waar we met z’n allen heel druk mee zijn, en ook flink gefrustreerd over raken: tenders!
Reacties